joi, 3 iulie 2008

Si daca bani nu ai...nimic nu esti!

Sinteza zilelor noastre: BANI. Totul se invarte in jurul banilor. Vrem sau nu sa acceptam banul ne conduce pe fiecare dintre noi. Atentie insa, ei pot conduce si la dezastre si nu orice fel de dezastre- dezastre intelectuale chiar. Am luat drept exemplu in acest sens un articol dintr-o publicatie:
'Elevii de la Enescu ne-au facut belele!'
'S-a copiat pe rupte!'. 'S-a dat spaga'. Sunt doar doua dintre replicile rostite de mai multi elevi, care in aceste zile sunt in focurile examenelor de Bacalaureat. Cine? Cat? Cui a dat? Sunt intrebari la care, de teama, nu raspunde nimeni.
Intr-o singura zi, 15 profesori supraveghetori au fost dati afara din comisii, pentru ca au fost acuzati de fraudarea testelor. Pentru ca au tot existat zvonuri ca elevii de la Liceul 'George Enescu' din Capitala ar fi dat cate 300 de lei pentru a cumpara 'bunavointa' supraveghetorilor, ministrul Cristian Adomnitei a anuntat ca va sesiza DNA-ul pentru a gasi presupusii vinovati. 'Elevii de la Enescu ne-au facut belele', susoteau suparati ieri elevii care sustineau proba de Bac la centrul de examen 'Ion Neculce'. Ei sunt nemultumiti ca suspiciunile legate de posibila mita le-ar putea aduce repetarea examenelor.
Acesta este doar un articol scris in acest sens, insa ele sunt mult mai multe si am putut viziona si scandalurile de pe majoritatea posturilor de televiziune.
Si acum nu ramane decat sa ne intrebam unde se va ajunge din cauza banilor; probabil la autodistrugere. Bacalaureatul, acel examen al maturitatii asa cum era considerat cu ceva timp in urma a devenit un examen de pe urma caruia se pot scoate bani frumosi. A cui sa fie vina,oare?! Si iata o intrebare fara raspuns, caci vina se duce de la unul la altul...Si daca bani nu ai, nimic nu esti oricat ai invata...

Un comentariu:

Anonim spunea...

La bac se iau de multe ori note false si se creeaza o discriminare la admiterea in facultati intre 'descurcaretii la bac' si cei care au luat o nota, poate dintr-un ghinion nemeritata, desi au invatat! Apreciez facultatea pe care am terminat-o( drept, univ. Buc.) care nu a luat si nu ia bacul in considerare mai mult de 0% la admitere. Asa sunt sanse egale!
Despre bani spun ca sunt importanti fata de evul mediu :) dar macar daca ei lipsesc sa nu fi prost este o conditie importanta. Daca nu esti prost vei gasi bani, ii vei produce( legal probabil). Ma cam enerveaza sa vad atatea nulitati care-si arunca si ultimul ban pe masini de exemplu.